Viihdekuoroyhdistys JyväSetillä oli kahden koronavuoden jälkeen kiireinen ja antoisa vuosi 2022. Syksyllä 2021 kuorolaiset aloittivat harjoittelemaan kevään konserttia varten. Konsertti on yhteisponnistus Sana-Seppojen kanssa, jolloin esityksessä vuorottelevat kuorolaulut ja runon lausunta. Ensin Sana-Sepot ja JyväSet harjoittelivat omia osuuksiaan omissa oloissaan, mutta keväällä ennen varsinaista esiintymistä tehtiin muutamia yhteisharjoituksia, jolloin esitys muotoutui valmiiksi. Konsertteja oli kaksi ja ne pidettiin perinteikkäässä Palokan Pelimannitalossa. Talo jo itsessään huokui runollista tunnelmaa ja siten paikka oli kuin kirsikka kakun päällä esityksiä ajatellen. Ensimmäiseen esitykseen pääsiäisviikolla saapui kohtalaisesti yleisöä ja viikkoa myöhemmin olleessa esityksessä talo oli tupaten täynnä. Yleisö omalla innostuneisuudellaan lisäsi konserttien tunnelman huippuunsa ja esitykset olivat tunteikkaita ja voimaannuttavia.

JyväSet ja Sana-Sepot konsertoi

Syksyllä kuoron kokoonpano hieman muuttui kansalaisopiston uuden kauden alettua. Kuoron riveihin tuli kuusi uutta kuorolaista ja jokunen kuorolainen jäi pois kuorosta. Aloitimme ankarat harjoittelut joulukuun joulu, rauha ja rakkauskonserttia varten. Tämä konsertti toteutetaan yhdessä seniorikuoro Äänisten kanssa. Konserttiin oli valittu joitain vanhoille kuorolaisille tuttuja lauluja, uusille kuorolaisille oli paljon opeteltavaa, kun nekin laulut oli opeteltava alusta asti. Ensimmäinen konsertti oli Vaajakosken Urheilutalolla. Innokkaat kuorolaiset loihtivat urheilutalosta ihanan joulumaan, jossa oli mukava esittää rauhaa, rakkautta ja joulun toivotusta tuovat laulut joulumielellä olevalle yleisölle. Ohjelmaan kuului myös yhteislaulua, joten yleisö pääsi myös kirvottamaan kielenkantoja. Toinen konsertti oli Palokan koululla ja sinnekin luotiin ihana joulumaa, jossa julistettiin rauhaa, rakkautta ja hyvää joulua yleisön yhtyessä mukaan julistukseen.

Ääniset ja Jyväset julistavat rauhaa, rakkautta ja hyvää joulua

Kiitokset vuodesta 2022 ja Onnellista Vuotta 2023! Jyväset palaa estradille keväällä 2023.

JyväSet lauluntäyteinen vuosi 2022
Merkitty: